معرفی ASP.NET Core که ASP.NET Core نسخه جدید ASP.NET ارائه شده توسط مایکروسافت است. ASP.NET Core یک فریمورک اپن سورس وب است که می تواند روی ویندوز، مک یا لینوکس اجرا شود.
این سری آموزشی به شما کمک می کند تا توسعه وب اپلیکیشن ASP.NET Core را به صورت گام به گام یاد بگیرید. این آموزش ها به بخش های کوتاهتری تقسیم شدند که هر بخش شامل چند مبحث مرتبط است که با توضیحات ساده قابل درک و مثال های دنیای واقعی گردآوری شده اند.
آموزش ASP.NET Core
مخاطب این آموزش چه کسانی هستند؟
این آموزش ها برای تازه کاران و حرفه ای ها طراحی شده که می خواهند بدانند چگونه وب اپلیکیشن های ASP.NET Core را به صورت مرحله به مرحله بسازند.
مواد لازم:
کمی دانش پایه #C، مقداری HTML، Visual Studio و برنامه نویسی شی گرا به میزان لازم
معرفی ASP.NET Core
ASP.NET Core یک فریمورک رایگان، اپن سورس و بهینه سازی شده برای محیط ابری است که قابل اجرا در ویندوز، مک و لینوکس است. می توان گفت که این نسخه جدید ASP.NET است. این فریمورک کاملا از اول بازنویسی شده تا اپن سورس، ماژولار و سازگار با پلت فرم های مختلف (cross-platform) شود. ابتدا با نام ASP.NET 5 عرضه شد اما سپس به ASP.NET Core تغییر نام داد.
ASP.NET Core یک فریمورک ماژولار توزیع شده به صورت NuGet packages است که به ما این امکان را می دهد تا پکیج های موردنیاز خود را در اپلیکیشن بگنجانیم (include کنیم).
اپلیکیشن های ASP.NET Core بر روی هر دو فریمورک .NET Core و فریمورک قدیمی .NET (.NET Framework 4.x) اجرا می شوند.
ASP.NET Core طراحی شده تا همانطور که روی سخت افزارها قرار می گیرد رو محیط ابری هم استقرار پیدا کند. درحال حاضر برنامهنویسان می توانند وب اپلیکیشن های مبتنی بر ابر، IoT (اینترنت اشیا) و اپلیکیشن های بک-اند موبایل را با استفاده از فریمورک ASP.NET Core توسعه دهند که روی سیستم عامل های ویندوز، لینوکس و مک قابل اجرا هستند.
ASP.NET Core یک فریمورک اپن سورس پشتیبانی شده توسط مایکروسافت و انجمن های آن است، بنابراین می توانید در آنها شرکت کرده یا سورس کدها را از ریپوزیتوری های مربوطه در گیت هاب دانلود نمایید.
تاریخچه نسخه های ASP.NET Core و معرفی ASP.NET Core در نسخه های مختلف
نسخه |
تاریخ انتشار |
ASP.NET Core 2.0 |
آگوست ۲۰۱۷ |
ASP.NET Core 1.1 |
نوامبر ۲۰۱۶ |
ASP.NET Core 1.0 |
ژوئن ۲۰۱۶ |
اطلاعات بیشتر درباره انتشار ASP.NET Core را در گیت هاب مطالعه بفرمایید.
NET Core.
خیلی از افراد بین ASP.NET Core و NET Core. گیج شدند. لطفا توجه بفرمایید که ASP.NET Core و .NET Core یکی نیستند. درست مثل ASP.NET و .NET Framework دو مفهوم متفاوت هستند.
NET Core. یک فریمورک سریع، کم حجم، ماژولار و اپن سورس برای ایجاد اپلیکیشن های وب و سرویس هایی است که روی ویندوز، لینوکس و مک اجرا می شوند. بنابراین، این یک پلت فرم است که اپلیکیشن ASP.NET Core را اجرا می کند.
NET Core. به نام “Core” نامیده شد زیرا امکانات اساسی و اصلی فریمورک .NET را در خود جای داده است. هدف اصلی .NET Core تبدیل فریمورک NET. به اپن سورس و سازگاری با پلت فرم های مختلف است به طوری که بتواند در محیط های با محدودیت منابع استفاده شود. این فریمورک حداقل امکاناتی را که برای اجرای یک اپلیکیشن ساده NET Core. لازم است در خود گنجانده است و امکانات پیشرفته دیگر می تواند از طریق NuGet به صورت پکیج گنجانده شود.
شکل زیر اجزای NET Core. را نشان می دهد.
همانطور که در شکل بالا مشاهده می کنید، .NET Core ، .NET Compiler platform Roslyn، .NET Core runtime CoreCLR، .NET Core framework CoreFX و ASP.NET Core را در خود جای داده است. ASP.NET Core بخشی از NET Core SDK. است بنابراین لازم نیست که به صورت جداگانه نصب شود. ASP.NET Core و .NET Core بخشی از NET Foundation. هستند.
NET Core. تحت لیسانس MIT یا Apache 2 عرضه می شود. ریپوزیتوری NET Core. را برای اشتراک یا دانلود سورس کد در گیت هاب مشاهده کنید.
چرا ASP.NET Core؟
- چندین پلت فرم را پشتیبانی می کند: اپلیکیشن های NET Core. قابل اجرا بر روی ویندوز، لینوکس و مک هستند. بنابراین لازم نیست که با استفاده از فریمورک های مختلف برای پلت فرم های متفاوت اپلیکیشن های مختلفی ایجاد کرد.
- سریع: NET Core. برای ارتباط بین مرورگر-سرور دیگر نیازی به System.Web.dll ندارد. ASP.NET Core امکان اضافه کردن پکیجهای موردنیاز ما به اپلیکیشن را می دهد. این کار کانال ارتباطی درخواست را کاهش داده و عملکرد و مقیاس پذیری را بهبود میبخشد.
- IoC Container: این فریمورک برای تزریق وابستگی اتوماتیک IoC Container از پیش ساخته شده را اضافه می کند که آن را قابل نگهداری و تست می نماید.
- یکپارچگی با فریمورک های جدید UI: امکان استفاده و مدیریت فریمورک های جدید UI مانند AngularJS، ReactJS، Umber، Bootstrap را با استفاده از Bower می دهد.
- هاستینگ: NET Core. وب اپلیکیشن می تواند روی پلت فرم های چندگانه با هر وب سروری مانند IIS، Apache و … میزبانی شود و فقط به IIS به عنوان .NET Framework استاندارد وابسته نیست.
- اشتراک کد: امکان ایجاد یک class library را می دهد که می تواند با سایر فریمورک های NET. مانند .NET Framework 4.x یا Mono استفاده شود. بنابراین یک قطعه کد به تنهایی می تواند در سراسر فریمورک ها به اشتراک گذاشته شود.
- داشتن همزمان چندین نسخه از اپلیکیشن: NET Core. روی NET Core. اجرا می شود که از اجرای همزمان چندین نسخه اپلیکیشن پشتیبانی می کند.
- فضای قرارگیری کمتر: اپلیکیشن NET Core روی .NET Core اجرا می شود که کم حجم تر از .NET Framework کامل است. بنابراین، اپلیکیشنی که فقط بخشی از .NET CoreFX را استفاده می کند، فضای استقرار کمتری خواهد داشت و فضای قرارگیری کاهش می یابد.
نصب محیط توسعه ASP.NET Core
برای توسعه اپلیکیشن های ASP.NET Core، موارد زیر باید روی سیستم نصب شود:
- .NET Core SDK
- محیط توسعه یکپارچه (IDE)
ASP.NET Core بخشی از NET Core SDK. است، بنابراین نیازی به نصب جداگانه آن نیست. در زمان نگارش این آموزش، نسخه منتشر شده .NET Core 1.1 است.
نصب NET Core SDK.:
NET Core SDK. می تواند روی پلت فرمی که شما استفاده می کنید مانند ویندوز، لینوکس یا مک نصب شود.
نکته:
NET Core Runtime. و NET Core SDK. دو چیز متفاوت هستند. NET Core Runtime. فقط برای اجرای اپلیکیشن .NET Core استفاده می شود درحالی که NET Core SDK. شامل ابزار و کتابخانه هایی برای توسعه اپلیکیشن های NET Core. است. برای راه اندازی محیط توسعه، لازم است که NET Core SDK. را برای پلت فرمی که برای توسعه استفاده می کنیم مانند ویندوز، لینوکس و مک نصب کنیم.
به آدرس https://www.microsoft.com/net/core رفته و پلت فرم خود را انتخاب می کنیم. در اینجا، مانند شکل زیر ویندوز را انتخاب می کنیم.
همانطور که در تصویر بالا مشاهده می کنید، روی دکمه Download .NET Core SDK کلیک می کنیم تا آخرین نسخه .NET Core SDK Installer دانلود شود. درحال حاضر .NET Core 2.0 SDK را دانلود خواهد کرد.
به همین ترتیب،
دانلود NET Core SDK: .NET Core SDK را برای پلت فرم های مختلف از اینجا دانلود کنید.
دانلود NET Core Runtime: .NET Core Runtime. را برای پلت فرم های مختلف از اینجا دانلود نمایید. به یاد داشته باشید که .NET Core Runtime فقط برای اجرای اپلیکیشن .NET Core و نه توسعه آن استفاده می شود.
بعد از دانلود installer، روی آن کلیک می کنیم تا فرایند نصب .NET Core 2.0 SDK شروع شود.
روی Run کلیک می کنیم تا مانند تصویر زیر به مرحله بعدی برود.
روی دکمه Install کلیک می کنیم تا NET Core 2.0 SDK. نصب شود.
محیط توسعه (IDE):
اپلیکیشن های .NET Core را هم می توان با ویژوال استودیو و هم رابط خط فرمان (command line interface) برای NET Core. توسعه، بازیابی، ایجاد و اجرا کرد. در اینجا ما از ویژوال استودیو ۲۰۱۷ برای توسعه اپلیکیشن های NET Core 2.0. استفاده می کنیم.
ویژوال استودیو ۲۰۱۷:
Visual Studio Installer را می توان از همان صفحه https://www.microsoft.com/net/core دانلود کرد. روی دکمه Download Visual Studio کلیک می کنیم تا ویژوال استودیو ۲۰۱۷ ویرایش Community دانلود شود. به همین ترتیب می توانید به آدرس https://www.visualstudio.com/downloads/ رفته و installer مربوط به هر یک از ویرایش های ویژوال استودیو را دانلود نمایید.
بعد از نصب، می توانید شروع به ساخت اپلیکیشن های .NET Core نمایید.
(Command-line Interface (CLI:
اگر به هر دلیلی برای توسعه اپلیکیشن .NET Core از ویژوال استودیو استفاده نمی کنید و می خواهید از IDE متفاوتی استفاده نمایید، می توانید از رابط خط فرمان یا CLI برای ایجاد، کامپایل، ساخت، بازیابی و اجرای اپلیکیشن .NET Core استفاده کنید.
فرایند نصب NET Core SDK. رابط خط فرمان را هم برای پلت فرم انتخاب شده نصب می کند. این فرایند آخرین نسخه پایدار ابزارها را نصب کرده و آن را در PATH شما قرار می دهد بنابراین می توانید دات نت را از طریق کنسول اجرا کنید.
زمانی که نصب شد، می توانید با باز کردن command prompt آن را امتحان کنید، dotnet را تایپ کرده و Enter را فشار دهید. با این کار نسخه نصب شده و اطلاعات درحال استفاده آن به صورت زیر نمایش داده می شود.
این بخش درباره معرفی ASP.NET Core به پایان رسید .در بخش های بعدی به طور مفصل درباره Command-line Interface صحبت خواهیم کرد.
خب حالا وقتش رسیده که اولین برنامه ASP.NET Core را بنویسیم منتظر باشید، تا شما مواد لازم و نصب کنید برمی گردیم.
عالی بود
۱۲