جلسه قبلی، یادگرفتیم چگونه برای دیتابیسمون جدول بسازیم و فهمیدیم در زمان ساخت جدول باید فیلد های جدول و نوع هرکدوم رو مشخص کنیم. توی این جلسه و چند جلسه آینده می خوایم با نوع فیلد ها یا همون Data Type ها بیشتر آشنا بشیم:
به طور کلی ۷ نوع دیتا تایپ وجود داره که تقسیم بندیشون به این شکله:
کد:
۱.Exact numerics
۲.Unicode character strings
۳.Approximate numerics
۴.Binary strings
۵.Date and time
۶.Other data types
۷.Character strings
توی این جلسه و جلسه بعد فقط با نوع اول و زیرگروه های اون یعنی Exact numerics آشنا می شیم.
این نوع از دیتا تایپ ها، همون طور که از اسمش هم مشخصه برای عدد هایی با طول مشخص به کار می ره.
مثلاً ما می خوایم یه فیلد درست کنیم که قراره توش شماره ملی افراد درج بشه، با توجه به اینکه می دونیم شماره ملی یه کد ۱۰ رقمی هستش و همیشه طولش همین قدره، پس نوع فیلدمون رو از گروه Exact numerics انتخاب می کنیم.
زیر گروه های Exact numerics عبارت اند از:
کد:
bigint
numeric
bit
smallint
decimal
smallmoney
int
tinyint
money
می ریم سراغ bigint، int، smallint و tinyint.
فضایی که bigint از دیتابیسمون می گیره، ۸ بایت هستش؛ فضایی که int از دیتابیسمون می گیره، ۴ بایت هستش؛ فضایی که smallint از دیتابیسمون می گیره، ۲ بایت هستش و نهایتاً فضایی که tinyint از دیتابیسمون می گیره، ۱ بایت هستش.
bigint از -۹,۲۲۳,۳۷۲,۰۳۶,۸۵۴,۷۷۵,۸۰۸ تا ۹,۲۲۳,۳۷۲,۰۳۶,۸۵۴,۷۷۵,۸۰۷ رو توی خودش جا می ده؛ int از -۲,۱۴۷,۴۸۳,۶۴۸ تا ۲,۱۴۷,۴۸۳,۶۴۷ رو توی خودش جا می ده؛ smallint از -۳۲,۷۶۸ ۳۲,۷۶۷ رو توی خودش جا می ده و نهایتاً tinyint از ۰ تا ۲۵۵ رو توی خودش جا می ده.
یادم رفت بگم که int از کلمه integer اومده و به معنی عدد صحیح هستش. پس با این توصیف فهمیدیم که توی دیتا تایپ های بالا عدد ۱۲.۶ رو نمی تونیم ذخیره کنیم؛ یا ۱۲ یا ۱۳.
می ریم سراغ decimal و numeric.
توی decimal و numeric می تونیم از اعداد اعشاری استفاده کنیم. به این شرط که طول عددمون از ۳۸ رقم بیشتر نشه. هر عدد اعشاری رو می تونیم با دو مؤلفه تعریف کنیم. یکی تعداد ارقام صحیح، یکی تعداد ارقام اعشاری. تعداد ارقام صحیح یا همون precision، می تونه از ۱ تا ۳۸ باشه. تعداد ارقام اعشاری یا همون scale هم می تونه از ۰ تا precision باشه. پس اگه precision رو با p و scal رو با s نشون بدیم، یه همچین چیزی داریم: ۰ <= p >= s.
توی جلسه بعدی با bit و money آشنا می شیم.
من کل جلسات رو خوندم خیلی مفید بود موفق باشید
۴
سلام
لطفا کل آموزش رو برام به ایمیلم به صورت پی دی اف بفرستین یا بذارین تو سایت
بعضای از قسمته نیست و ناقشه
ممنونم
۴
بله عرض کردم به دلیل بی احتیاطی سرور تعدادی از مقالات به صورت درموردن!
۴